Cultuur en evenementen in Dordrecht

Stad van veelzijdig overnachten, eten en borrelen.

Dordrecht heeft tientallen overnachtingsmogelijkheden. Er zijn knusse B&B’s, “keurige” pensionnetjes en natuurlijk de hotels (al zijn deze niet bepaald doorsnee te noemen). Voor elk budget is er voldoende keuze. Die verscheidenheid is ook terug te vinden in de gezellige terrassen, verstilde terrastuinen en stadsparken. Allemaal gelegen in de nabijheid van horeca; eigentijds, karaktervol en servicegericht. En ook voor de snelle en gemakkelijke hap is er natuurlijk voldoende keuze.

Stad van film, poëzie, theater, muziek, evenementen en musea

Het Dordrechts Museum is een schatkamer van Hollandse schilderkunst van 1600 tot heden. Geniet er van kunst van vroeger en nu. Dat vroeger en nu staat ook centraal in het Onderwijsmuseum, dat sinds 2015 in Dordrecht gevestigd is. Ontdek ook de vele galeries met wisselende exposities van hedendaagse kunstenaars en vormgevers of kunstinstellingen zoals Teekengenootschap Pictura.

Locaties en instellingen die zich prima lenen voor een creatieve workshop, het uiten van persoonlijke wensen papier, in muziek of op schrift. Een verkwikkend tussendoortje of een prachtig onderdeel in het partnerprogramma.

Maar er is nog veel meer. Het Huis van Gijn, Schouwburg Kunstmin, poppodia Bibelot en de Popcentrale, Filmhuis The Movies en het Energiehuis. Spannende (industriële) monumenten waarbinnen concerten, dans-, film en theatervoorstellingen worden geprogrammeerd. Wilt u één van de andere Drechtsteden aandoen? Hendrik-Ido Ambacht biedt een prachtig theater.

Evenementen(kalender)

Ieder jaargetijde kent haar specifieke evenementen en gezelligheid. De evenementenkalender van Dordrecht staat boordevol! Festivals voor sportievelingen, voor geschiedenisliefhebbers, avonturiers en voor smulpapen. Aansluiten met een specifiek bezoek voor uw groep of een partnerprogramma behoort natuurlijk altijd tot de mogelijkheden. Wilt u weten wat er in uw vergaderperiode te doen is? Cultuur en evenementen in Dordrecht vindt u in de evenementenkalender van www.centrumdordrecht.nl.