Bereikbaarheid

Het centrum van Dordrecht heeft een perfecte bereikbaarheid én is autoluw. Dankzij de centrale ligging in de Randstad en aan het wegennet is de stad vanuit alle windrichtingen goed te bereiken.

Met de auto

Dordrecht ligt aan de A16, wat de stad in het zuiden verbindt met Breda, Brussel en Parijs en met Rotterdam, Amsterdam en Den Haag in het noorden. De verbinding met het oosten en westen van het land wordt gevormd door de A15.

Parkeren

Er zijn verschillende parkeergarages. Voor kort parkeren ‘op straat’ kunt u gebruik maken van Park-line of Yellowbrick, zodat u slechts betaalt voor de minuten die u daadwerkelijk parkeert. Aan de rand van het centrum krijgt u parkeerinformatie op borden met de aanduiding P-Centrum. Bij parkeergarages of terreinen zijn er informatieborden over het aantal beschikbare parkeerplaatsen. Bekijk hier een PDF met een overzicht van alle parkeertarieven.

Parkeert u liever gratis? Aan de westzijde van het stad op ongeveer 10 minuten lopen van het centrum vindt u het gratis parkeerterrein Weeskinderendijk, gelegen aan de Dokweg.

Met de trein

Het Centraal Station van Dordrecht brengt u tot op 5 minuten loopafstand van de binnenstad. Omdat Dordrecht CS een Intercitystation is, zijn er geen lange wachttijden. U volgt simpelweg de ‘Rondje Dordt’-palen: zwarte palen met een zilvergrijze bewegwijzering.

Met de (stads)bus

Vrijwel alle stads- en streekbussen stoppen op het Centraal Station. Vanaf Dordrecht CS neemt u buslijn 10 voor een route door het centrum van Dordrecht. Arriva verzorgt de stadsbusdiensten in Dordrecht. Een informatiekiosk van Arriva is te vinden aan de rechterkant van het NS-station, bij de bushaltes. Daar kunt u precies zien welke lijn u naar de vergaderlocatie van uw keuze vervoert.

Met de Waterbus

De mooiste manier om Dordrecht te benaderen is over het water. Begin uw vergaderingen daarom inspirerend met zicht op Dordrecht. De waterbussen bieden een snelle en comfortabele verbinding over het water met Rotterdam en de andere Drechtsteden: Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht , Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Ridderkerk en Krimpen aan den IJssel.

Kaartjes koopt u aan boord van de Waterbus, die in Dordrecht aanmeert bij de Hooikade of de Merwekade, op enkele minuten afstand van de binnenstad. Meer informatie of uw reis plannen kan op waterbus.nl.

Plan uw reis gemakkelijk op 9292.nl.

Groepsvervoer

Wilt u gezamenlijk de binnenstad in of juist even naar buiten, het Nationaal Park De Biesbosch in? Elke vergaderlocatie in Dordrecht heeft de juiste partners die dit graag voor u regelen. Maak uw wensen kenbaar bij uw reservering.